Spørsmål & svar

Her finner du svar på en del vanlige spørsmål vedrørende bruk av nettbutikken. Dersom du ikke finner svar på det du lurer på, er det bare å sende en epost til post@sunneleker.no. Vi svarer vanligvis i løpet av dagen.

 

Hvem kan handle hos Sunne Leker?

- Alle kunder er velkommen hos oss, privatkunder så vel som skoler, barnehager, institusjoner, organisasjoner m.fl.

 

Må man logge seg inn før man begynner å handle?

- Nei. Finn produktene du ønsker og legg dem i handlevogna. Når du har funnet alt du ønsker, går du til kassen hvor du fyller ut informasjon om navn og adresse og velger betalingsmåte. Dersom du allerede har et kundeforhold hos oss, må du gjerne logge inn før du begynner å handle. (Sunne Leker skiftet nettbutikkløsning i september 2016. Det var dessverre ikke mulig å flytte over kundeopplysningene p.g.a. skjulte passord. Dersom du var kunde før den tid, må du derfor opprette et nytt kundeforhold.)

 

Jeg har glemt passordet. Hva gjør jeg?

- Gå til nederste del av denne siden og trykk på linken «Glemt passord?». Følg anvisningene.

 

Hvor raskt sendes bestillingen min?

- Den sendes normalt påfølgende virkedag etter at bestillingen er gjort.

 

Jeg har gjort en bestilling. Hvor er den?

- Etter at bestillingen er ekspedert, vil du få tilsendt en epost med sporingsinformasjon. Ved å trykke på lenka i eposten vil du få opp Postens nettside for sporing av pakker. Her vil det stå hvor din pakke er.

 

Når kan jeg hente pakka?

- Som privatkunde vil du få tilsendt melding på epost og SMS når pakken er kommet til utleveringsstedet. Du kan da bestille hjemlevering direkte av Posten dersom du ønsker dette eller hente den selv. Bestillinger fra skoler, barnehager og offentlige institusjoner sendes som bedriftspakke og leveres på døra. Dersom mottaker ikke er til stede når pakken skal leveres, vil den bli levert til nærmeste postkontor/post i butikk hvor den må hentes.

 

Er alle varer lagervarer?

- Ja, alle varer er lagervarer. I perioder kan enkelte produkter være utsolgt. Det vil da ikke være mulig å bestille produktet.

 

Er prisene inkludert moms?

- Ja, alle priser er oppgitt med m.v.a. inkludert. (Skoler, barnehager og andre som har momsrefusjon bør være oppmerksom på at mange leverandører oppgir sine priser uten at m.v.a. er inkludert.)

 

Kan jeg få en bestemt farge eller utførelse på produktet?

- En del produkter kommer i ulike fargevarianter. Noen kommer også med små designforskjeller. Dersom du har et spesielt ønske, kan du skrive dette i kommentarfeltet når du kommer i kassa. Vi følger opp ønskene så langt vi har mulighet for det. Dersom du bestiller flere av samme artikkel, leverer vi produktet i ulike farger/designer så langt lageret tilsier det.

 

Hvem regnes som privatkunder og hvem kan få faktura med 30 dager kreditt?

- Inndelingen i privatkunder og skoler, barnehager og offentlige institusjoner har sammenheng med betalingsform og hvordan varene sendes fra vårt lager og til kunden. Som privatkunde regnes privatpersoner og i utgangspunktet alle andre som ikke er skoler, barnehager og offentlige institusjoner. Disse betaler sine varer som postoppkrav eller med Klarna Checkout (kredittkort eller privatfaktura). Men dette er ikke en absolutt regel. Anerkjente organisasjoner, store selskaper, store private institusjoner og enkelte andre vil også kunne handle på samme vilkår som skoler, barnehager og offentlige institusjoner. Ta gjerne kontakt på epost dersom du er i tvil. Skoler, barnehager og offentlige institusjoner får sine varer levert med faktura med 30 dagers kreditt.

 

Hvordan betaler jeg for ordren min?

- Det er ulike betalingsmåter avhengig av om du er privatkunde eller ikke.

- PRIVATKUNDER: Som privatkunde kan du velge mellom betalingsformene postoppkrav eller Klarna Checkout. Klarna Checkout gir deg to nye valg. Du kan du velge mellom å betale med kredittkort eller Klarna faktura. Klarna faktura er en betalingsløsning som gjør at du som privatkunde kan handle med faktura og betale for varene etter at du har mottatt ordren. Det er Klarna som sender deg fakturaen på epost. Betalingen skal foregå til Klarna. Sunne Leker får sitt oppgjør fra dem i ettertid.

- SKOLER, BARNEHAGER OG OFFENTLIGE INSTITUSJONER: Alle kunder som faller inn under denne kategorien (se også punktet over om inndeling av kunder), vil få ordren sin levert med faktura med 30 dagers kreditt. Denne fakturaen utstedes av Sunne Leker. Dersom kunden er registret i ELMA-registeret, vil fakturaen bli sendt som EHF-faktura. Hvis ikke, sendes den fakturamottaker eller følger varene.

 

Hva er Klarna Checkout?

- Klarna Checkout er en betalingsløsning for privatkunder. Med Klarna Checkout får du  mulighet til å velge mellom å betale med kredittkort eller Klarna faktura. Dersom du velger Klarna faktura, kan du vente med å betale varene til etter at du har mottatt ordren. Klarna sender deg en faktura på epost. Denne betales til Klarna. Sunne Leker får sitt oppgjør fra Klarna.

 

Vi er en privat barnehage/privatskole. Kan vi handle varer i nettbutikken og betale med faktura med 30 dagers kreditt?

- Ja, private barnehager og privatskoler handler på samme vilkår som offentlig eide barnehager og skoler.

 

Er varene sikkerhetstestet?

- Ja. Alle produkter som selges i nettbutikken er på oppdrag fra produsentene testet og sertifisert av uavhengige testlaboratorier og oppfyller gjeldende krav som norske myndigheter har sluttet seg til. Kunden må selv være påpasselig med at barn under 3 år ikke får tilgang til produkter med små deler. Dette kan medføre kvelningsfare. Se merking på emballasje. Det er også viktig at optisk leketøy som kikkerter og teleskoper aldri brukes til å se på sola eller andre sterke lyskilder. Dette kan skade øynene.

 

Kan dere pakker inn varene?

- Vi har dessverre ikke kapasitet til å tilby denne servicen.  I rolige perioder kan vi på forespørsel gjøre unntak.

 

Kan privatkunder få varer sendt til en annen adresse enn sin egen?

- Ja, det er ikke noe problem. Forutsetningen er at varene er betalt med Klarna Checkout som betalingsmåte. I kassen har du mulighet for å skrive en kommentar. Skriv adressen bestillingen skal sendes til her. Du kan også sende den i en egen epost til post@sunneleker.no.

 

Får jeg tilsendt nyhetsbrev hvis jeg bestiller varer hos Sunne Leker?

- Nei, du får ikke automatisk tilsendt nyhetsbrev. Du må velge dette selv når du registrerer deg som kunde. Dersom du har valgt å motta nyhetsbrev og ikke ønsker å motta dette lenger, bruker du link i nyhetsbrevet for å melde deg av igjen.